Seis medallas galegas no Open de Polonia

Written by
Rate this item
(0 votes)

Galicia estivo magníficamente representada esta pasada fin de semana no Open de Polonia, onde os nosos deportistas acadaron seis medallas (1 ouro, 4 pratas e 1 bronce). A júnior Alma Pérez (Suh Sport) logrou o ouro, mentres que Cloe Iglesias (Patiño Moaña),  Pablo Patiño (Patiño Moaña), Javier Torrado (Suh Sport) e José Fernández (Natural Sport) foron prata e Iván García (Mat´s) sumou o bronce. O Open de Polonia es un torneo G-1 e contou coa participación de case 1.600 taekwondistas das categorías cadete, júnior e sénior.

O ouro foi para a júnior do Suh Sport Alma Pérez (-52 quilogramos), que está nun momento espectacular. A galega fixo cinco combates e en todos estivo moi segura. Comezou contra Antonia Ioannou (Grecia) á que venceu por 4-13, posteriormente eliminou a Linda Cecchi (Italia). En cuartos superou a Maria Butcaru (Suecia) por 8-17 e nas semifinais gañou a Jamila Siddiqui (Gran Bretaña) por un rotundo 17-3. A final foi contra a belga Lies Vicca, a que tamén superou con facilidade (2-9).

Na categoría sénior, magnífíca actuación de José Fernández Rey (Natural Sport, -74 quilogramos), que logrou a medalla de prata. Venceu na primeira rolda a Hungría por 13-4, a Dinamarca na segunda por 10-4 e ao representante de Polonia por 19-10 en cuartos de final. Xa na semifinal venceu 6-5 a Marko Mutak de Croacia e caería na final 10-3 contra Piero Maric, tamén de Croacia.

Pola súa banda, Pablo Patiño (Patiño Moaña, -63)  foi prata na categoría júnior. Despois de seis combates caeu ante o subcampión do preolímpico xuvenil Oleksandr Dziuba por un axustadísimo 11 a 10, nun combate que dominio Pablo, pero que se inclinou a favor do ucraíno nun intercambio de golpes nos segundos finais. Antes venceu a Italia (6-11), Irlanda (7-25), o grego Spyrellis (22-1)e o grego Plalis (0-3). E nas semifinais superou ao croata Matej Nikolic por 0-9.

Tamén na categoría júnior, Javier Torrado (Suh Sport, -59 quilogramos) logrou a medalla de prata, despois de gañar catro combates e perder na final contra Antonio Falco (6-21). En primeira rolda superou ao irlandés David Phelan (3-0); posteriormente a Alan Vajnart (Croacia) por 8-0 ; en cuartos eliminou a Ryan Richardson (Gran Bretaña) por 11-9 e na semifinal venceu ao grego Alexios Michalopoulos (20-19).

O última prata galega foi para a cadete do Patiño Cloe Iglesias en -59 quilogramos.  Venceu no primeiro combate a Viktoryua Niakrasava (Grecia) por un contundente 0-6. Na semifinal superou á representante de Israel (5-7) e na final caeu ante Frida Sjöberg (Suecia) por 7-4. Medalla de prata para Cloe.

Ivan García (Mat´s) logrou unha traballada medalla de bronce na categoría sénior - 87 quilogramos. Venceu nos cuartos ao esloveno Divkovic por 10-6 e na semifinal cedeu ante o croata Iván Sapina  nun axustadísimo combate (8-7). Sapina foi o vencedor deste peso no Open de Polonia.

Ademais das medallas houbo unha importante representación galega no Open de Polonia, con boas actuacións a pesar de non poder subir ao podio.

Na categoría júnior, Sara Gacio (Boud Sport, -59) gañou dous combates e perdeu no terceiro. Superou á Alma Grunning (Suecia) por 5-1; a Matylda Marcinkowska (polonia) por 0-20 e caeu ante unha deportista croata nos cuartos de final.

En sénior -53 feminino, Uxía Ojea (Mace Sport) gañou en primeira rolda á representante de Israel, Sara Ben por 2-0, e perdeu no segundo combate ante Julia Ronken (Alemaña) por 12-19.

En -62 feminino, a sénior Miryam García (Patiño) fixo tres combates e caeu nos cuartos de final ante a competidora de Serbia por 1-5. Antes gañou a unha grega (1-5) e unha lituana (1-7).

En -57 quilogramos, na categoría sénior Arlet Ortiz (Mat´s) fixo dúas roldas, caendo contra Marija Stetic, unha deportista croata máis experimentada . Antes gañou a alemá Isabel Beckstein (9-18). Pola súa banda, o júnior Daniel Corrales (Patiño, + 78) caeu en cuartos ante un altísimo competidor polaco, Haremza. Na rolda anterior, gañou a Ucraína (9-6).

Adrián Pombo (Natural Sport, -80) tamén realizou dous combates: Venceu á República Checa (18-6) e caeu derrotado no segundo contra  Bielorrusia (-0-4).  Laura Dosil (Natural Sport, -67) venceu a Bielorrusia (3-11) e foi derrotada  no segundo combate contra Rebeka Furedi (Hungría), quen logrou a medalla de prata no Open.

A júnior Antía Sánchez (Suh Sport, -59), que debutaba no seu novo peso, pasou a primeira rolda ante Noruega (1-6) e caeu ante Lea Sesar (Austria) por 14-4. Pola súa banda, Desireé Rivadulla (Suh Sport, +68)  caeu no pase á loita polas medallas contra a rival de Dinamarca un axustadísimo combate (8-7). Antes venceu á representante de Gran Bretaña (0-4).

A júnior Ana Dosil (Natural Sport, -68) cae na primeira ronda contra Polonia. En sénior -73, Sofía Pérez (Natural Sport) tamén perde na primeira rolda contra Alemaña (3-0).

Na categoría júnior masculina, Sergio Gonzalo (Natural Sport, -63) cae ante a Irlanda a punto de oro e Alejandro Paz (Natural Sport, -55) caeu contra Kazajistán (16-13). O júnior Javier Cancelas (Patiño Moaña, -59) perdeu en primeira rolda contra Alemaña (23-9).

O Kwon tamén estivo representado no Open de Polonia, tanto na categoría júnior coma cadete.

Júnior.  Izan Prego (Kwon, -63) venceu ao grego Pierakeas (4-15) e caeu ante o británico Summers nunha apertada loita (21-19). Arón Vázquez (Kwon, -63) gañou dous combate e perdeu no terceiro ante Matej Nikolic (27-14), no pase a loita polas medallas. Antes Arón gañou de forma clara ao polaco Milek (9-29) e ao serbio Stojanovic (14-9). Ademais, Lucas Mahía Vázquez (Kwon, -51)  gañou no primeiro combate ao grego Sikovelas (19-17) e perdeu conta o británico Hussain (19-12). Por último, nesta categoría Andrea Cortés (Kwon, -49) e Anahi Elena Schmidt (Kwon, -52) perderon na primeira rolda.

En cadete houbo varios representantes galegos. Irene Montemuiño (Natural Sport, -55) realizou dous combates, vencendo por diferencia de 20 puntos a Grecia e perdendo contra Amy Mink (Holanda), que ao final foi a gañadora do torneo. A galega plantoulle cara (10-8).

Tania Cortés (Kwon, -51 quilogramos) venceu en dous combates e caeu nos cuartos de final contra Vitaliya Lazuta (Bielorrusia) que foi a gañadora do peso de forma abrumadora. Antes, Tania superou no tapiz a Polonia e Dinamarca.

Tomás María Vázquez (Kwon, -33), Laura Penas (Kwon, +59), e Lucía García (Kwon, -47) foron eliminados no primeiro combate.

Read 613 times Last modified on Martes, 18 Septiembre 2018 17:24