Un ouro e sete bronces galegos, no Open de París

Written by
Rate this item
(0 votes)

Esta fin de semana celebrouse o Open de París (categoría G-2) coa participación de numerosos deportistas galegos e a consecución dun ouro (Iván García) e sete bronces (Alma Pérez, Giovanni Imparato, Elena Pérez, Daniel Corrales, Pablo Patiño, Unai Silva e Sara Gacio) para Galicia.

Na categoría sénior hai dúas medallas. Así, hai que destacar o ouro de Iván García (Mat's) en -87 quilogramos. O galego venceu en primeira rolda ao holandés Bryan Zonderop de forma clara (16-7) e na segunda tivo como rival o tunecino Yassine Trabelski (cabeza de serie número 2), ao que superou nun combate duro e espectacular (9-6). Na semifinal gañou a Manuel Villén (deportista do CAR de Murcia) por 3-16 e chegou así a final contra o campión do mundo Alexander Bachmann (Alemaña). A final non se celebrou xa que o alemán non se presentou por un problema físico, o que nos deixou sen poder ver o que se presumía como un gran combate. Ouro para Iván!

Ademais, Alma Pérez (-53, Suh Sport) competiu nesta competición na categoría sénior cos seus 16 anos e colocouse nas semifinais tras vencer en tres combates. En primeira rolda gañou a Uxía Ogea (Mace Sport); en segunda á deportista de Israel, Abishag Semberg (11-1) e nos cuartos de final, á canadiense Ruxandra Rodgers (5-12). En semifinais esperaba a italiana Erika Nicoli (campioa de Europa júnior en 2011) e Alma plantou cara ata o final (18-11), pero non puido meterse na final. Enorme bronce para Alma, que non deixa de sorprendernos!

Categoría júnior. O resto das medallas de bronce pertencen á categoría júnior.  Giovanni Imparato (-51, Mace Sport) logrou subir ao podio tras gañar dous combates (India e Francia) e perdeu na semifinal contra Hayate Suzuki (Xapón) nun apertado combate (13-11).

Elena Pérez (-46, Natural Sport) venceu a Jil Grebe (Alemaña) por 15-16 e a Inés Ihamouine (Francia) de forma rotunda (28-0). Na semifinal caeu contra Adriana Cerezo, que logrou o ouro.

Sara Gacio (-55, Boudsport) logrou subirse ao podio tras vencer en tres combates. Primeiro gañou á francesa Alexia Amón nunha axustada loita (4-5); despois superou á alemá Franziska Drucklieb (17-13) e nos cuartos de final eliminou á francesa Aya Gouzmir (13-4). So foi superada pola costarricense Lindo na semifinal.

Pablo Patiño (-63, Patiño Moaña) superou en primeira rolda a Valeri Tavadyan (USA) de forma clara (29-11) e despois ao francés Faïz Boudjemia (3-34). Na semifinal o rival foi o español Héctor Canabal e o galego volveu a ser moi superior (4-20). Ata que no camiño se cruzou o kazajo Bekzhan Nusnalim, que se lle atragantou a Pablo (10-26). Bronce.

En -73 quilogramos, Unai Silva (Mace Sport) logrou o bronce tras superar ao italiano Giuseppe Guarna (26-30), pero na semifinal non puido co marroquí Boatris, quen logrou o título o Open de París.

Dani Corrales (+78, Patiño) foi bronce, tras perder na semifinal contra o español Andreu Pérez Campos (13-30), que logrou proclamarse campión deste peso.