Print this page
Miércoles, 05 Diciembre 2018 00:00

Moitas medallas para os nosos "pequenos" nos Campionatos de Europa e de España kids

Written by
Rate this item
(0 votes)

Seguen chegando boas novas para o taekwondo galego do macro-evento que se está a celebrar en Oropesa del Mar (Castellón), coa disputa de varios campionato de Europa e de España.  Estes días (3 e 4 de decembro) celebráronse os Campionatos de Europa e de España Kids, e houbo moitas medallas para as e os nosos representantes, e en moitas ocasións por partida doble.

Así, Nadia Bouzas (-30 quilogramos, Kae Sport) logrou dúas medallas: Subcampioa de Europa e campioa de España. Nadia fixo unha competición excepcional, disputando un total de oito combates e só perdeu a final europea contra Italia. Espectacular Nadia, que leva no peto para casa unha prata europea e un ouro no Campionato de España.

Outra das destacadas foi Noa Romero (-33, Natural Sport Riveira) que logrou o bronce europeo e o título no Campionato de España Subcampeona de Europa. No Europeo, Noa venceu en dous combates con bastante superioridade e caeu na semifinal contra a ucraína Zamoroka, que logrou o título europeo. Despois, no Campionato Nacional acadou o título despois de vencer en catro combates.

Roi Fraga (-33, Mace Sport) tamén fixo dobrete, co bronce europeo e a prata no Campionato de España. Na competición continental caeu na semifinal contra o representante ruso (ouro neste torneo) a pesar de facer un gran traballo. No Campionato  de España logrou tres triunfos e so perdeu na final contra Bonilla.

Pablo Antelo (-40, Kae Sport) acadou o bronce no Campionato de Europa e tamén no de España.  No Europeo perdeu na semifinal contra Italia, e no campionato de España tamén foi bronce.

Ademais hai que destacar as medallas no Campionato de España dos seguintes deportistas:

-Noe Fajardo (-33, Natural Sport Riveira) acadou a medalla de prata tras vencer en catro combates e perder na final contra Guardiola (20-7).

-No mesmo peso, Víctor Videla (-33, Natural Sport Riveira) logrou o bronce, tras vencer en dous roldas e caer en semis contra Guardiola.

-Adrián Davila (-30, Kae Sport) gaña dous combates e perdeu na semifinal contra Carlos Rodríguez. Bronce.

-Ada Hermelo (-27, Hebe) logrou a medalla de bronce na categoría A (nenas nadas nos anos 2007 e 2008).

-Uxía Gaiteiro (-27, Kae Sport) logrou a medalla de prata na categoría B (nenas nadas nos anos  2009 e 2010). Para plantarse na final Uxía gañou dous combates.

Read 582 times Last modified on Miércoles, 05 Diciembre 2018 15:20