Dous ouros, catro pratas e cinco bronces galegos, no Europeo de Clubs Sénior de Oropesa do Mar

Written by
Rate this item
(0 votes)

Onte rematou o Campionato de Europa de clubs, na modalidade de combate coa disputa da categoría sénior. E novamente as e os nosos deportistas acadaron magníficos resultados.  En total foron once medallas: dous ouros, catro pratas e cinco bronces.

Os ouros foron para Arlet Ortiz e Iván García (ambos do Mat’s) o que permitiu ao club de Marín lograr a terceira posición na clasificación xeral por equipos sénior (masculino e feminino) empatados co segundo club a puntos. Ademais hai catro pratas (Tania Castiñeira, Sofía Pérez, Lúa Piñeiro  e Manuel Parada) e cinco bronces (José Fernández, Fernando Rascado, Junior Luciano Martínez, Alberto Verea e Miryam García).

Arlet Ortiz (-57, Mat’s) logrou subirse ao chanzo máis alto do podio despois de gañar tres combates e amosar unha grande superioridade en todos eles. En semifinal gañou a Andrea Bosch (do CAR de Barcelona) e na final a Rosa Rodríguez, tamén con moita autoridade.

Pola súa banda, Iván García (-87, Mat’s) acadou a medalla de ouro no Europeo de Clubs, tras gañar dúas eliminatorias e superar na final ao madrileño Víctor García nun axustado e espectacular combate (26-24).

Magnífico resultado o de Manu Parada (-68, Natural Sport Riveira) que logrou a medalla de prata no Europeo de Clubs. O galego superou tres roldas para chegar á final, onde tiñña como rival a José Antonio Rosillo (medallista mundial). Foi unha final moi competida que finalmente se inclinou a favor de Rosillo. Medalla de prata para Parada!

A segunda medalla de prata galega foi a de Tania Castiñeira (+73, Hebe), que superou na semifinal de forma moi clara a Zuriñe Padilla (22-4). A final foi contra a súa compañeira de adestramentos no CAR de Barcelona, Belén Morán. Foi un combate moi igualado, que non mudou o 0-0 inicial ata o último asalto. Comezou puntuando Tania, pero a falta de poucos segundos para o final, Belén empatou o combate. E no último segundo, Tania caeu ao tapiz, polo que foi amonestada e perdeu así pola mínima. Gran actuación e prata para Castiñeira!

Sofía Pérez (-73, Natural Sport Riveira) tamén logrou a segunda posición neste Europeo de Clubs. A deportista do Natural gañou en dous combates para chegar á final. Aí esperaba a madrileña Cecilia Castro (medallista europea) e Sofía plantou cara, aínda que ao final caeu por 9-6.

Lúa Piñeiro (-67, Natural) volveu á competición cunha magnífica actuación na que acadou a medalla de prata.  Venceu en dous combates e perdeu a final contra Jone Magdaleno (7-3).

E por último, destacar os bronces de Fernando Rascado (+87, Natural Sport Riveira), Alberto Verea (-54, Maniotas), Junior Luciano Martínez (+87, Maniotas), José Fernández Rey (-74, Natural Sport Riveira) e Miryam García (-62, Patiño Moaña). José Fernández non puido competir na semifinal por unha lesión muscular. Esperamos que sexa leve, José!

Ademais, non so temos premios entre os deportistas. Hai que destacar que María Bautista foi elixida mellor árbitro do Campionato de Europa Cadete e de clubs.