Galicia cadete, vencedora do Open de Arrigorriaga

Written by
Rate this item
(0 votes)

A selección galega cadete proclamouse hoxe vencedora do XVI Open de Arrigorriaga, tras sumar un total de 12 ouros, 6 pratas e 6 bronces. O noso combinado venceu na categoría feminina, na masculina e na xeral.

Triplete de medallas para Galicia en -41 quilogramos masculinos. Javier Jiménez (Natural Sport Sada) superou na semifinal a Manuel Castro (Budsport) por 26-4, mentres que Samuel Meilán (Tao) venceu nesta mesma eliminatoria a Ander Sánchez (Garriko) con enorme superioridade (0-20). Na final, triunfo para Javier Jiménez por 17-7, logrando así a medalla de ouro, mentre que Samuel Meilán foi prata e Manuel Castro, bronce.

En -49 quilogramos masculino houbo tres medallas galegas. Iker García de la Llera (Natural Sport) logrou o ouro tras vencer na semifinal a Martín Conde (Couto) por 16-9 e na final a David M. Barbosa (Budo Castrelos) por 10-16. Barbosa superou na semifinal ao representante de Aragón, Jorge Hernández, por 24-1.

En -45 quilogramos gozamos cunha fermosa final galega protagonizada por Diego Rodríguez (Mace Sport) e Julio Iglesias (Natural Sport). Foi un dos pesos máis competidos, xa que os nosos competidores fixeron un total de 4 combates. Na semifinal Diego Rodríguez superou a Javier Requejo (The Masters) por 3-24, mentres que Julio gañou a Gentza Astobiza (TKD Llodio) por 5-3. Na final foi mellor Diego, que venceu de forma clara (18-2).

Tamén tivemos final galega no peso pesado, con Hugo Trillo (Maniotas) e Darío Fernández (Hebe). Na semifinal Darío deixou atrás a Iván Mediavilla (12-4), mentres que Hugo gañou a Marcos Bailéz (16-14). Na final, triunfo para Trillo por 10-2.

Samuel Méndez (-57, Arte e Movemento) acadou a medalla de ouro tras vencer na final a Zhi Yuan Yang por un rotundo 1-22. Diego Álvarez (-53, Natural Sada) tamén logrou subirse ao máis alto do podio despois de superar tres combates. Na final gañou a Iker Alonso (Gimnasio Dochang) con gran superioridade (18-2).

Ignacio Remuiñán (-37, Natural Sport) foi o mellor no seu peso tras superar tres combates, vencendo na final a Lander Rodríguez (The Masters) por 7-9.

En -33, ouro para Julián Feijóo (Couto), que gañou na semifinal a Paulo Sanabria (26-5) e na final a Aingeru Araújo (The Masters) por 19-10.

Na categoría feminina houbo 4  ouros, 2 pratas e 4 bronces. En – 37 quilogramos, tres galegas no podio. Vanesa Roo (Natural Sport) logrou a medalla de ouro tras eliminar en semifinais a súa compañeira de selección Carme Santamaría (Natural Sport) por 20-8 e na final a Alice Arina por 24-2. Ademais, Carla Diéguez (BudSport) logrou a medalla de bronce tras gañar dous combates.

Cloe Iglesias (-59, Patiño) logrou a medalla de ouro despois de vencer na final a Carmén Pisón (Ciudad de Logroño) por 26-3. E tamén ouro para Yadira Reimúndez (Mat’s) en -47 quilogramos tras gañar tres combates. Na final superou a Lucía Rodríguez (Garriko) por 12-8.

No peso pesado, ouro para Nuria Cernadas (Natural Sport) que superou tres combates. A final, contra a aragonesa Lucía Garzón, decidiuse no punto de ouro a favor da galega (0-2).

En -51, prata para Irene Montemuiño (Natural Sport) que foi superada na final por Lucía Vara (Club Zamorano de Taekwondo) nun apertado combate que se decidiu no punto de ouro a favor da zamorana. Na semifinal Irene venceu a Garazi Benítez (0-3).

Silvia Otero (Mat’s) logrou a medalla de prata en -33 quilogramos, un peso superior ao seu, pero no que participou xa que no seu estaba soa. Así que aínda máis mérito para esta prata. En semifinais venceu a Noelia Izquierdo (Federación Aragonesa) por 6-0.

Fátima Martínez (-55, Couto) conseguiu o bronce tras vencer en cuartos de final a Erika Martínez (The Masters). Na semifinal caeu contra Iraya Peque, que foi ao final a vencedora do peso.

En -41, bronce para Lucía Montemuiño (Natural Sport) que gañou dous roldas para caer en semifinais nun axustadísimo combate fronte a Myriam Córdoba, que foi a vencedora do Open de Arrigorriaga.